Tabăra Internațională „Acasă La Noi”, ediția a V-a

      În perioada 24 – 29 iunie 2019, Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi a fost gazda unui grup format din tineri și profesori români din Ucraina, însoțiți de părintele protoiereu mitrofor Vasile Popescu.
      Pe parcursul celor șase zile petrecute în județul Bistrița-Năsăud, tinerii s-au bucurat de un program diversificat ce a cuprins vizitarea stațiunii Sîngeorz-Băi (izvoarele, Muzeul de Artă Comparată), drumeții în natură dar și activități sportive și recreative.
      De asemenea, o altă zi a taberei internaționale „Acasă la noi” a fost destinată vizitării complexului de la Băile Figa, unde tinerii au petrecut o zi întreagă și s-au bucurat de vremea bună și condițiile de acolo.
      În vizita lor în județul Bistrița-Năsăud, grupul a vizitat și municipiul Bistrița, orașul de reședință al județului, unde au fost primiți în sala de ședințe a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de către domnul prefect Ovidiu Victor Frenț, domnul vicepreședinte Ioan Țintean și domnul consilier Bogdan Ivan Gruia, care le-au adresat cuvinte de bun venit și de bună ședere. Tot în Bistrița au vizitat Complexul Muzeal și Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, unde părintele Ioan Pintea, directorul bibliotecii, le-a vorbit despre personalitățile județului nostru și le-a dăruit fiecăruia câte o carte.
      Tabăra s-a încheiat cu participarea la hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului, unde grupul a primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

 

 

Galerie Foto