Centrul Misionar de Tineret “Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi la ceas aniversar

      Astăzi, 7 Iulie 2018, se împlinesc 3 ani de la inaugurarea frumosului edificiu clădit pe îndemnul înțeleptului Solomon: “Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pilde 22,6).
      Cu acest prilej, în Biserica din stațiune, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Pr. Paul Gavriloaie, directorul Centrului de Tineret, și Pr. Mihăiță Mînzat din Parohia Liviu Rebreanu, prezent în tabără. În cadrul slujbei zeci de tineri s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.
      La finalul Sfintei Liturghii, în memoria părintelui Ioan Bunea, ocrotitorul spiritual al acestui așezământ, a fost oficiată slujba parastasului.
      La sfârșitul slujbei de pomenire, Pr. Paul Gavriloaie le-a vorbit tinerilor prezenți în tabără despre personalitatea Pr. Ioan Bunea. În cuvântul său, acesta a evidențiat că, prin construirea a trei biserici în vremuri grele, părintele Bunea este un model de jertfire de sine pentru Biserică, iar prin preocuparea sa permanentă de a-i catehiza pe tineri, el rămâne un misionar al Evangheliei lui Hristos, demn de urmat.
      În cei trei ani de la inaugurare, mii de tineri atât din țară, cât și din străinătate, au trecut pragul Centrului Misionar de Tineret “Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi.
      Aici se desfășoară în special tabere, dar și activități dedicate tinerilor sau workshop-uri pentru profesori sau preoți. Tinerii din Sîngeorz-Băi sunt și ei beneficiari ai acestui centru, coordonat de către Pr. Paul Gavriloaie.
 
 

Galerie Foto