Conferinţa de toamnă – Protopopiatul Năsăud

Preoții din Protopopiatul Năsăud au participat luni, 5 octombrie 2015, la conferința preoțească de toamnă, prezidată de Înaltpreasfințitul nostru Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, ce a avut loc la Centrul de tineret “Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi. Conferința a debutat cu slujba Te-Deumului săvârșită de către preoții Băndean Ioan, Șanta Dacian și Buia Alexandru în Biserica cu hramul “Schimbarea la Față”.
Dezbaterile au continuat în sala de conferințe a Centrului prin cuvântul introductiv al pr. protopop Ioan Dâmbu, care a urat bun venit ierarhului nostru și a evocat în scurte cuvinte personalitatea pr. prof. Ioan Bunea, pe care l-a propus să fie cel dintâi omagiat în cadrul anului omagial al marilor păstori de suflete, întrucât el poate servi de exemplu și paradigmă preoților care se străduiesc să slujească cu râvnă Biserica lui Hristos.
Părintele Mitropolit a vorbit apoi preoților prezenți despre importanța subiectului propus de Sfântul Sinod ca să fie dezbătut în cadrul conferințelor preoțești din Patriarhia Română. În continuare pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a conferențiat pe tema “Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur – misionarul credibil”, plecând de la crezul marelui ierarh: “nu am altă viață decât voi și grija pentru mântuirea voastră”.
În încheiere, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pr. Bogdan Ivanov a adus la cunoștința peoților problemele de ordin administrative.
La ședință au mai fost prezenți deputații eparhiali ai Protopopiatului Năsăud, care întotdeauna sunt alături de preoțimea noastră și de Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei.
 
 

Galerie Foto