O zi trăită din plin

[signoff][/signoff]Marţi, 1 septembrie 2015, la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi s-a desfăşurat a II-a ediţie a întâlnirii tinerilor din Cercul pastoral-misionar Sîngeorz-Băi intitulată generic „O zi trăită din plin”.
[signoff][/signoff]Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârşită în Biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Sîngeorz-Băi, de către un sobor de preoţi din care au făcut parte Pr. Dan Cismaş – coordonatorul Cercului pastoral, Pr. Băndean Ioan – parohul Bisericii, Pr. Lazăr Nechita şi Pr. Ganea George, ambii din Rodna şi Pr. Zinveliu Petre de la Parohia Cormaia.
[signoff][/signoff]Programul a continuat mai apoi cu activităţi sportive şi recreative, iar pe lângă acestea tinerii participanţi au avut parte şi de o conferinţă duhovnicească susţinută de către Arhimandritul Teofil Roman – eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, care le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa rugăciunii, atât celei particulare cât şi celei de obşte, cât şi despre importanţa întâlnirii cu Hristos în Sfânta Împărtăşanie.
[signoff][/signoff]Din program nu au lipsit atelierele, tinerii arătându-şi măiestria la atelierele de modelaj fimo, de confecţionat cruciuliţe şi brăţări, de prim-ajutor dar şi de gastronomie.
Ziua s-a încheiat cu cântece la chitară şi foc de tabără dar şi cu regretul că „o zi trăită din plin” este mai scurtă decât „o zi pierdută”.
[signoff][/signoff]Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul parohiilor componente ale Cercului pastoral-misionar Sîngeorz-Băi, neimplicând niciun cost din partea tinerilor participanţi.
Amintim faptul că prima ediţia a acestei întâlniri s-a desfăşurat anul trecut la Maieru.

 

Director,
Paul Gavriloaie

 
 

Galerie Foto