Planificarea taberelor

Planificarea taberelor de la Centrul Misionar de Tineret “Pr. Prof. Ioan Bunea” Sîngeorz-Băi
 
    Ne apropiem cu pași repezi de finalizarea lucrărilor de la Centrul Misionar de Tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea” din Sîngeorz Băi. Lucrările de construcție au demarat în toamna anului 2012, iar in prezent stadiul este la nivel de finisaje interioare. Următoarea etapă constă în dotarea centrului cu mobilier și aparatură electrocasnică, respectiv amenajarea curții și a terenului sintetic de sport .
    Ansamblul cuprinde două corpuri unite printr-o pasarelă la al doilea nivel, iar parterul este compartimentat astfel: corpul A- zona de primire, bucătarie cu spaţiile anexe, depozite, sală de mese, grupuri sanitare şi circulaţii verticale, corpul B – sală multifuncţională cu foaier, birou şi spaţii anexe, biblioteca dotată cu 1500 de cărți și aparatură modernă (laptop, videoproiector, multifuncțională, sistem audio, etc). Mansardele sunt constituite exclusiv din locuri de cazare, camerele cu grupuri sanitare proprii, 2-4 persoane/cameră, însumând un total de 64 de locuri de cazare.
    Au fost programate 12 tabere în cadrul Arhieiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, 7 pentru județul Cluj și 5 pentru județul Bistița-Năsăud. Fiecare tabără organizată va avea durata de 4 sau 6 zile fiind structurată pe ateliere tematice, activități sportive, drumeții, program catehetic și participarea la Sf. Liturghie oficiată în Biserica parohială. Taxa de participare pentru taberele din judetul Cluj este de 380 lei/ 6 zile iar pentru cei din judetul Bistrița-Năsăud 330 lei/ 6 zile cuprinzând: transportul, cazarea, servirea mesei, asistența medicală, materiale pentru activități și ateliere tematice, voluntari și diplome.
    Specificul acestui centru este de a organiza și susține tabere și activități cu și pentru tineri, însă există disponibilitatea de a organiza și alte activități de către Asociații și ONG-uri.
 
Calendarul taberelor din această vară este următorul:
 
    Prima tabară, care va începe concomitent cu inaugurarea centrului, este destinată voluntarilor din asociațiile noastre și este gândită ca un program de formare și training pentru tinerii care doresc să se implice în activitățile ce se vor desfășura în cadrul centrului de tineret și nu numai. (18- 21 iunie, tineri din Jud. Bistița-Năsăud)

13-18 iulie – Tabără de la Cluj pentru categoria 14-18 ani
19-25 iulie – Tabără de la Cluj pentru categoria 8-11 ani
27 iulie-1 august – Tabără de la Cluj pentru categoria 11-14 ani
3-8 august – Tabără de la Bistriţa pentru categoria 8-13 ani
10-15 august – Tabără de la Cluj pentru categoria 8-11 ani
17-22 august – Tabără de la Cluj pentru categoria 14-18 ani
24-29 august – Tabără de la Bistriţa pentru categoria 13-18 ani
8-11 septembrie – Tabără Socială de la Bistrița
    Persoanele de contact pentru înscrierea în taberele noastre sunt: Radu Copil 0742296123, Jud. Cluj; Pr. Tudor Mudure 0745374102; Paul Gavriloaie 0745873496, Jud. Bistrița-Năsăud.
    Finalitatea acestor tabere și activități este că, dincolo de dezvoltarea de abilități și deprinderi, se fundamentează legături de prietenie- un aspect pe care ar trebui sa-l prețuim tot mai mult în zilele noastre.

Planificarea taberelor

Planificarea taberelor