Tabără de pregătire a voluntarilor

      Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni” organizează în perioada 5 – 8 noiembrie 2015, la Sîngeorz-Băi, o tabără de pregătire a voluntarilor pentru taberele viitoare, intitulată „Cu voluntariatul în tabere nu-i de joacă! Fii pregătit!”.
      Pe perioada celor 4 zile de tabără, participanții vor avea prilejul să își întărească decizia de a se implica în comunitate prin voluntariatul de tabără, să cunoască implicațiile și avantajele organizării unei tabere, să deprindă abilități specifice (animație socio-educativă, coordonarea unui atelier, coordonarea unui grup, moderarea de discuții, coordonare de jocuri, relaționarea cu participanții și cu ceilalți voluntari) și să elaboreze pe echipe un plan pentru o tabără comunitară.
      Prin organizarea acestei tabere, Asociația își dorește să reușească să promoveze ideea de voluntariat și de implicare civică în rândul tinerilor, prin tabere, având mai multe obiective finale:

  • dobândirea de cunoștințe teoretice despre organizarea unei tabere de la a la z și despre specificul voluntariatului în tabere;
  • dobândirea de abilități practice în organizarea unui program de tabără și activități specifice de tabără;
  • însușirea unor metode de lucru cu copiii, adolescenții, tinerii și voluntarii;
  • dezvoltarea conceptului de tabără comunitară;

      Tabăra se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani și va cuprinde un program diversificat: ateliere, workshop-uri, team building, jocuri, teatru și discuții.
      Participanții vor primi diplomă de „voluntar de tabere” recunoscută în toate asociațiile de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.
      Acest proiect este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

FII ȘI TU VOLUNTAR!!!

 

Înscrieri: Pr. Paul Gavriloaie, tel. 0745873496
Informații suplimentare: Pr. Tudor Mudure-Iacob, tel. 0745374102

Coordonator proiect,
Pr. Paul Gavriloaie

 

Tabără de pregătire a voluntarilor